Volontärarbete Tanzania

Volontärarbete i Tanzania

Tanzania är fullt av möjligheter för den som är intresserad av volontärarbete och även om Tanzania är ett av Afrikas mest välmående länder så finns det många olika saker man kan volontärarbeta med.

Utbildningsnivån är väldigt låg jämfört med västvärlden och både hiv/aids och fattigdom är två andra problem som finns i Tanzania. Det är detta du som volontär kan hjälpa till att förändra.

Volontärarbete med djur

En stor del av världens djurarter finner man i Tanzania och dess rikliga naturområden. Här finns alltifrån elefanter och apor till lejon och giraffer. Man kan volontärarbeta i olika reservat eller på center där man tar hand om föräldralösa djur eller djur som blivit utsatta för tjuvskyttar.

Förutom att hjälpa djur så kan man även ta hand om naturen samtidigt som man får chansen att uppleva den på nära håll.

Volontärarbete med människor

I Tanzania kan man som volontär hjälpa till med utbildning av barn eller stärkande av kvinnors identitet och självständighet. Som volontär kan man också lära ut engelska, som är en förutsättning ifall Tanzania ska kunna kliva ur fattigdomen och ta steget ut och bli ett globalt land. Man behöver också stärka kvinnornas självständighet och hjälpa dem att klara sig själva.

Detta är sådant man kan göra som volontär i Tanzania. Att jobba med barn brukar generellt vara både givande och uppskattat. Vi har mycket kunskap att dela med oss av och detta är något som kommer hjälpa barnen i Tanzania hela livet.

Vad ska man tänka på när man väljer volontärorganisation?

Ibland kan det vara smidigt att gå via en svensk volontärbyrå, men det gäller att vara på sin vakt så att inte volontärbyrån tar ut hutlösa förmedlingsavgifter. Det är trots allt välgörenhet det handlar om och någon som har som främsta syfte att tjäna massa pengar på sina volontärer har troligtvis inte de bästa alternativen för volontärarbete heller.

Därför är det viktigt att tänka på att organisationen ska vara genuin och det ska vara just volontärarbete som står i fokus och att man får den hjälp som behövs.

Väl nere på plats sedan är det ofta enkelt att förlänga sin volontärplats om man vill stanna längre.

En vanlig arbetsdag för volontärarbetare brukar vara ungefär 8 timmar om dagen. Normalt sett jobbar man 5-6 dagar i veckan och har 1-2 dagar ledigt där man kan utforska olika delar av Tanzania.

Länken nedan visar flera exempel på många volontärarbeten som finns i Tanzania och innehåller även kontaktinformation till varje organisation.

http://www.projects-abroad.org/volunteer-destinations/volunteer-tanzania/

Leave a Reply