Res till Tanzania från Amsterdam

Letar du efter en alternativ resväg till Tanzania från Europa? Då är Amsterdam en plats att spana in. Amsterdams flygplats Schiphol är en av Europas största och har många internationella flygrutter att erbjuda.

Från Amsterdam finns det både direktflyg och flyg med mellanlandning som är billigare. Flyget med mellanlandning stannar en kort stund i Doha, Qatar. Det finns även möjlighet att stanna över dagen och sedan flyga senare på kvällen eller dagen efter. På så vis får man också möjligheten att utforska Qatar.

Planet med mellanlandning är möjligt att ta till flygplatserna i Dar es Salaam, Kilimanjaro och Zanzibar. Detta ger dig bra valmöjligheter för vart i Tanzania du vill åka till. Från många andra ställen är det endast möjligt att flyga till Zanzibar eller Dar es Salaam. Därifrån får man sedan ta sig vidare till andra ställen så som Arusha och Kilimanjaro på egen hand.

Priset för denna flygresa ligger på omkring 5000 svenska kronor tur och retur, vilket är väldigt billigt för att komma hela vägen från Amsterdam till Tanzania. Att resa till Amsterdam är även det smidigt och billigt. Till Amsterdam finns det direktflyg från Sverige, Danmark och Norge att tillgå. Så det spelar egentligen ingen roll var i landet man bor, det finns alltid en flygplats i närheten som tar dig till Amsterdam snabbt och billigt.

Vill man istället åka direkt till Tanzania, så finns även den möjligheten, men detta är oftast dyrare och avgångarna är färre. En kort mellanlandning i Qatar eller Dubai är alltså att föredra, eftersom att flygen därifrån är mycket billigare än från Europa. Har man tid över och är flexibel med sitt resschema är det alltså möjligt att kombinera en häftig resa till Zanzibar med en weekend i Qatar eller Dubai. Då får man både paradisstränder och häftiga storstadsupplevelser som inte liknar någon annan plats i världen.

För dig som är flexibel med tid och datum finns det alltså goda möjligheter att fynda flygresor till flera platser i Tanzania. En eller två mellanlandningar är heller inte särskilt jobbigt ifall man sparar tusenlappar. Mellanlandningarna kan också fungera som en välbehövlig bensträckare efter flera timmar på flyget.

Leave a Reply