Mbudya Island

Mbudya Island

Mbudya Island är en liten ö strax norr om Bongoyo Island. Här finns två stora stränder, en på varje sida av ön. Hit åker man oftast bara över dagen för att njuta av de fina stränderna med mjuk sand och de kristallklara vattnet. 

Den lilla ön är belägen precis utanför Dar es Salaam och man tar sig hit via båt. Väl framme på Mbudya Island väntar härliga stränder och kristallklart vatten med goda förhållanden för dykning och snorkling. Att hyra utrustning är billigt och kan göras smidigt på plats. Runt omkring ön finns det gott om tropiska fiskar som simmar omkring och bjuder på en färgsprakande upplevelse.

När man har dykt färdigt kan man slappa på någon av stränderna, som oftast är lugna och relativt obesökta under vardagar. Bor man i Dar es Salaam och vill spendera någon dag på stranden är ett besök på Mbudya Island eller Bongoyo Island ett måste.

Mbudya erbjuder också härliga vandringsleder med orörd och vild natur. Ön är obebodd och besöks i stort sett bara av turister och lokala Dar es-Salaam bor som vill komma undan den hektiska vardagen i staden.

På stranden finns det försäljning av öl, snacks och mat under hela dagen. Det finns också möjlighet att hyra så kallade Banda huts (ungefär som ett slags parasoll). Priserna är rimliga och utbudet är helt klart överkomligt med tanke på att man bara åker över på dagsutflykt.

Många som kommer hit uppskattar verkligen den orörda och vilda naturen som finns att utforska, både i havet och på land. Stränderna är lugna och rofyllda och här får man verkligen en chans att koppla av och ladda om batterierna. Mbudya Island bjuder på en riktig semesterdag på stranden med både avkoppling och aktiviteter om man så vill.

Befinner du dig i Dar es Salaam så kan vi rekommendera ett dagsbesök på Mbudya Island.

Leave a Reply