flyg från stockholm till tanzania

Hur man tar sig från Stockholm till Tanzania

Vill du resa till Tanzania? I den här guiden har vi samlat allt du behöver veta för att kunna resa från Stockholm till olika städer i Tanzania, så som Zanzibar, Dar es Salaam och Arusha.

Från Arlanda till Tanzania

Inga direktflyg avgår från Arlanda flygplats, men det går ändå relativt smidigt att ta sig härifrån. Om man söker på olika flygsökmotorer kommer det upp flighter med 2 mellanlandningar, men det går faktiskt att göra på ett annat sätt.

För den som kan resa på flexibla datum och tider kan man resa direkt till Bryssel, London eller Frankfurt. Därifrån går sedan direktflyg till Zanzibar och Dar es Salaam. Priset ligger på omkring 5000 kronor tur och retur.

Då kan man också passa på att övernatta 1-2 nätter och kombinera resan med ett storstadsbesök. Annars ligger flygtiden på mellan 15-20 timmar med 1-2 mellanlandningar.

Ett tredje alternativ som kan finnas är direktflyg från Arlanda till Dubai, där man sedan byter flyg till Tanzania.

Vi rekommenderar dessa hotell vid Arlanda

  • Radisson Blu Skycity Hotel
  • Clarion Hotel Arlanda Airport
  • Jumbo Stay
  • Good Morning Arlanda

Från Skavsta till Tanzania

Bor du närmre Skavsta eller vill ha fler flygtider att välja mellan? Tro det eller ej, det är fullt möjligt att resa från Skavsta till Tanzania. Flygvägen är liknande den från Arlanda, men allra bäst är det att flyga till London eller Bryssel.

Flygbiljetter från Skavsta finns ofta för fyndpriser med Ryanair. I Bryssel och London byter man sedan flyg som går direkt till Tanzania. Den totala flygtiden är 15-20 timmar, men man kan också välja att övernatta och kombinera resan med storstad i 1-3 dagar innan man flyger vidare.

Det finns flera hotell nära Skavsta för den som vill övernatta. Ibland går flygen tidigt dagen efter.

Vi rekommenderar dessa hotell vid Skavsta

  • Connect Hotel
  • Good Morning+ Nyköping
  • Scandic Stora Hotellet
  • Clarion Hotell Kompaniet

Hur man tar sig vidare till Arusha

Arusha är där de flesta safariresor utgår ifrån. Det är den stad som är närmst de populäraste nationatlparkerna i Tanzania. Det smidigaste är att flyga till Dar es Salaam eller Zanzibar och därifrån flyga inrikes till Arusha.

Förutom flyg går det även bussar från Dar es Salaam, men det är bättre och smidigare att flyga. Bussresan är lång och det är inte ovanligt att de går sönder. Det kan alltså inträffa förseningar och man sparar heller inte särskilt mycket pengar.

Flyg är relativt billigt, men blir mer prisvärt eftersom att man kommer fram snabbt och på så vis kan spendera mer tid i nationalparkerna.

Leave a Reply