Safari

Tanzanias safari är utan tvekan en av världens bästa och det finns mängder med djur att se och mängder med naturliga platser att upptäcka. Djurlivet och naturen är fantastiskt i Tanzania och många platser är fortfarande oexploaterade.

Läs mer om safari i Tanzania

Snorkling

Tack vare det kristallklara vattnet och den behagliga temperaturen i vattnet så är det lätt hänt att man snorklar runt i timmar. Det rika djurlivet är fascinerande, speciellt runt Zanzibar och närliggande öar.

Dykning

I århundranden har handelsmän seglat till och förbi Tanzania. Detta har resulterat i att det finns flera skeppsvrak att utforska runt omkring. Det rika djurlivet gör dykningen än mer spännande. De bästa områdena för dykning är längs Pemba Island och Mafia Island.

Kitesurfing och vindsurfing

Vissa av Tanzanias stränder erbjuder goda möjligheter för vindsurfing och kitesurfing. Några av dessa är Paje Beach, Matemwe, Jambiani och Kiwengwa Beach. Oavsett om man är nybörjare eller expert så finns det en plats att kitesurfa eller vindsurfa på.

Luftballongfärd över savannen

Ta en magisk luftballongfärd över Serengeti. Ett annorlunda och spännande sätt att uppleva det rika djurlivet på. Väldigt romantiskt dessutom och inte allt för dyrt.

Besök en traditionell by

När man tänker på Tanzania är antagligen det första som kommer upp i huvudet antingen safari eller Zanzibars paradisstränder. Men i Tanzania bor över 50 miljoner människor. Det är också här som man hittat några av människans äldsta kvarlämningar. Det är här många av oss härstammar ifrån och här finns många olika kulturer och folkslag. Passa därför på att besöka olika traditionella byar och se hur dem lever och hur deras vardagsliv ser ut.

Ät nyfångad fisk med lokala kryddor

Fisk är en stor del av matkulturen både i Tanzania och på Zanzibar. Man kan inte säga att man inte gillar fisk förens man har provat de lokala rätterna här. Dessa fisk & skaldjursrätter är några av världens mest utsökta, tack vare nyfångad fisk dagligen och alla lokala färska kryddor.

Bergsklättring

Bestig ett utav världens högsta berg – Mount Kilimanjaro. Känner du att det är lite för högt? Isåfall kan du vara lugn, här finns nämligen ett flertal berg som är lägre och enklare. Här finns både klättringsturer för nybörjare och för dem som klättrar på expertnivå. En fantastisk upplevelse att klättra och få se en fantastisk utsikt över Tanzanias magiska landskap.